Nieuws

Selectie en kennismakingen januari 2024

Afgelopen week zijn Peter en Job in Bosnië geweest voor de eerste kennismakingen en selectie voor het Vakantieproject 2024. In Goražde hebben Peter en Job met vier scholen een kennismaking gehad. Ook in Tuzla hebben Peter en Job een kennis gemaakt met een nieuwe school. In de regio Tuzla, met name rond Živinice, hebben we de afgelopen jaren al veel kinderen ontvangen in Nederland. De laatste keer dat we kinderen uit de regio Goražde hebben ontvangen is inmiddels al weer zo’n 15 jaar geleden.

Steun Kinderhulp Bosnië met Rabo ClubSupport

De Rabobank geeft elk jaar een deel van haar winst terug aan de samenleving via Rabo ClubSupport. Ook dit jaar is het weer mogelijk voor ons om steun te krijgen. Om steun te kunnen krijgen hebben we stemmen nodig van Rabo-leden. Het is van 4 tot en met 26 september is het mogelijk om op ons te stemmen.

De kinderen zijn aangekomen in Nederland

Na een zeer voorspoedige reis zijn de kinderen aangekomen in Nederland. Vanochtend om vijf over negen, eerder dan gepland, aangekomen in Overasselt. Na een lange busreis zijn de 28 kinderen uit Bosnië warm ontvangen in Nederland. Ze zijn daar nu bij de gastgezinnen voor de eerste dag. Daar kunnen ze nu rustig op hun gemak komen. Morgen staat alweer de kledingbeurs op het programma.

Selectiereis november 2022

In november zijn Peter en Christine vanuit het bestuur in Bosnië geweest voor de eerste selectie van kinderen voor het vakantieproject 2023. Om zoveel mogelijk kinderen de kans te geven selecteren we ieder jaar nieuwe kinderen voor het vakantieproject. Ieder kind mag slechts één keer meedoen met het vakantieproject.

Schuiven naar boven