Nieuws

Een terugblik op een leuk initiatief vanuit de gastouders: Gastouderreis!

Als gastgezin schep je een band met de kinderen die je verwelkomt binnen je gezin. Al enkele jaren reizen sommige gastgezinnen daarom naar Bosnië om de kinderen te bezoeken. De gastouderreis wordt vanuit de gastgezinnen zelf georganiseerd. Sinds twee jaar wordt de gastouderreis georganiseerd door Marieke Gooiker. Hieronder lees je een kort verslag van de […]

Selectie en kennismakingen januari 2024

Afgelopen week zijn Peter en Job in Bosnië geweest voor de eerste kennismakingen en selectie voor het Vakantieproject 2024. In Goražde hebben Peter en Job met vier scholen een kennismaking gehad. Ook in Tuzla hebben Peter en Job een kennis gemaakt met een nieuwe school. In de regio Tuzla, met name rond Živinice, hebben we de afgelopen jaren al veel kinderen ontvangen in Nederland. De laatste keer dat we kinderen uit de regio Goražde hebben ontvangen is inmiddels al weer zo’n 15 jaar geleden.

De kinderen zijn aangekomen in Nederland

Na een zeer voorspoedige reis zijn de kinderen aangekomen in Nederland. Vanochtend om vijf over negen, eerder dan gepland, aangekomen in Overasselt. Na een lange busreis zijn de 28 kinderen uit Bosnië warm ontvangen in Nederland. Ze zijn daar nu bij de gastgezinnen voor de eerste dag. Daar kunnen ze nu rustig op hun gemak komen. Morgen staat alweer de kledingbeurs op het programma.

Schuiven naar boven