Vakantieproject

Met het vakantieproject brengt Stichting Kinderhulp Bosnië jaarlijks gedurende twee weken arme Bosnische kinderen onder bij gastgezinnen in Nederland voor de vakantie van hun leven. Wat voor veel kinderen in, bijvoorbeeld, Nederland vanzelfsprekend lijkt, is voor deze kinderen totaal ongekend. Door het vakantieproject zet Kinderhulp Bosnië zich in om voor deze kinderen één gelukkige herinnering te creëren.

Het vakantieproject vind plaats gedurende twee weken in de maand juni. Met het vakantieproject biedt Kinderhulp Bosnië deze kinderen één zorgeloze vakantie in Nederland. Deze kinderen zitten in de leeftijdsgroep 8 tot en met 11 jaar en worden twee aan twee ondergebracht bij de gastgezinnen. Tijdens deze periode organiseert de stichting ongeveer om de dag activiteiten voor de kinderen. De kinderen kunnen echt even helemaal kind zijn en zo de vakantie van hun leven beleven. Voor veel kinderen maakt de vakantie in Nederland echt een verschil. De kinderen draaien mee in het Nederlandse gezinsleven en zien daardoor dat het ook anders kan. Na de vakantie in Nederland gaan veel kinderen beter hun best doen op school en staan ze positiever in het leven.

De stichting kan dit project niet mogelijk maken zonder de hulp van gastgezinnen. Ieder jaar zijn zeer gemotiveerde gastgezinnen uit eerdere jaren weer bereid om mee te doen. Toch is de stichting ook ieder jaar opzoek naar nieuwe gastgezinnen. Door op één van de onderstaande knoppen te drukken is het mogelijk om een impressie te krijgen van het vakantieproject uit voorgaande jaren. Ook kunt u meer informatie vinden over het gastgezin worden.

Tijdens het vakantieproject 2023 zullen de kinderen volgens de huidige planning in Nederland te gast zijn van 10 tot en met 26 juni.

Schuiven naar boven