Vakantieproject

Vakantieproject

Wat voor veel kinderen in, bijvoorbeeld, Nederland vanzelfsprekend lijkt, is voor deze kinderen totaal ongekend. Door het vakantieproject zet Kinderhulp Bosnië zich in om voor deze kinderen één gelukkige herinnering te creëren.

Over het vakantieproject

Het vakantieproject vindt plaats gedurende twee weken in de maand juni. Kinderhulp Bosnië biedt kinderen uit arme Bosnische gezinnen één zorgeloze vakantie in Nederland. Vaak zijn de kinderen nog nooit het eigen dorp uit geweest. De kinderen zitten in de leeftijdsgroep 8 tot en met 11 jaar en worden twee aan twee ondergebracht bij de gastgezinnen. Tijdens deze periode organiseert de stichting ongeveer om de dag activiteiten voor de kinderen. De kinderen kunnen echt even helemaal kind zijn en zo de vakantie van hun leven beleven.

Wij ervaren dat de vakantie in Nederland voor de kinderen echt een verschil maakt. Dit blijkt ook uit de positieve reacties die wij zelfs jaren later nog ontvangen van de kinderen die ooit in Nederland zijn geweest en hun ouders. De kinderen draaien mee in het Nederlandse gezinsleven en zien daardoor dat het ook anders kan. Na de vakantie in Nederland gaan veel kinderen beter hun best doen op school, zijn ze zelfstandiger en staan ze positiever in het leven.

We kunnen de kinderen niet de vakantie van hun leven bieden zonder Nederlandse gastgezinnen. Ieder jaar kunnen we beroep doen op gastgezinnen van voorgaande jaren, maar we zijn ook altijd opzoek naar nieuwe gastgezinnen. Klik op één van de onderstaande knoppen voor meer informatie voor potentiële gastgezinnen, het vakantieproject 2024 of een impressie van het vakantieproject van voorgaande jaren . U kunt natuurlijk ook direct contact met ons opnemen.

Schuiven naar boven