Selectiereis november 2022

In november zijn Peter en Christine vanuit het bestuur in Bosnië geweest voor de eerste selectie van kinderen voor het vakantieproject 2023. Om zoveel mogelijk kinderen de kans te geven selecteren we ieder jaar nieuwe kinderen voor het vakantieproject. Ieder kind mag slechts één keer meedoen met het vakantieproject. De selectie heeft plaatsgevonden in de regio rondom de plaatsen Novi Travnik, Opara en Vodovod in Bosnië. Novi Travnik is een industriestadje met veel hoogbouw. Opara en Vodovod zijn meer boerendorpjes.

Selectie van de kinderen

Voor de selectie worden we geholpen door Fondacija Hastor en lokale scholen. De scholen zijn in de regio zijn in goede staat. Zij zijn recent gerenoveerd met behulp van fondsen. De school in Novi Travnik heeft echter niet genoeg geld om de sporthal te vernieuwen. De scholen in de regio werken graag me aan ons project. Zij hadden al een groot aantal kinderen voor ons geselecteerd die in aanmerking zouden kunnen komen. Tijdens de selectiereis controleren wij of de kinderen aan onze criteria voldoen om geselecteerd te worden voor een vakantie in Nederland. Zo mogen de kinderen bijvoorbeeld nog niet eerder op vakantie zijn geweest in het buitenland en moet het gezinsinkomen onder het Bosnische bestaansminimum zijn.

Tijdens de selectiereis controleren wij of de kinderen aan onze criteria voldoen om geselecteerd te worden voor een vakantie in Nederland.

De lijsten van de scholen die we hebben gekregen waren behoorlijk goed. Ongeveer 50% van de kinderen voldoen aan onze voorwaarden. Tijdens de selectiereis vorig jaar in maart vlak na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne viel het ons op dat veel kinderen al een paspoort hadden. Van de kinderen die we tot nu toe hebben bezocht had er slechts één al een paspoort.

Vakantieproject 2023

In maart 2023 hopen we alle kinderen geselecteerd te hebben om ze de vakantie van hun leven in Nederland te kunnen bieden. Volgens de planning zullen de kinderen in Nederland te gast zijn van 10 tot en met 26 juni 2023. Alleen met behulp van genoeg gastgezinnen kunnen we de kinderen de vakantie van hun leven bieden. Hoewel we ook dit jaar weer een beroep kunnen doen op gastgezinnen uit eerdere jaren zijn we ook op zoek naar nieuwe gastgezinnen.

Meer informatie?

Via de onderstaande knoppen vind je meer informatie over het vakantieproject van Stichting Kinderhulp Bosnië en het zijn van gastgezin.

Selectiereis november 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven