Corona in Bosnië

Zoals de hele wereld treft COVID-19 ook Bosnië. Reizen naar Bosnië is, net zoals voor de rest van Europa, alleen maar toegestaan wanneer dit strikt noodzakelijk is. Vanaf 24 januari 2021 wordt Bosnië gezien als een gebied met verhoogd besmettingsrisico. Indien men toch naar Bosnië wil, dan moet men een negatieve PCR-test hebben die niet ouder is dan 48 uur.

Bijzonder is het wel dat cafés, restaurants, bioscopen, musea e.d. nog wel open zijn in Bosnië. Het openbaar leven in Bosnië gaat zovéél mogelijk door. Net zoals in Nederland moet er Bosnië in alle openbare ruimtes een mondmasker gedragen worden. Op dit moment zijn er dagelijks ongeveer 350 positieve tests op een bevolking van circa 3,3 miljoen. Dat lijkt véél lager dan in Nederland, maar waarschijnlijk wordt er in Bosnië ook véél minder getest.

De eerste vaccins in Bosnië worden in dit eerste kwartaal van 2021 verwacht. In totaal zijn er 1.232.000 doses besteld. Genoeg voor ongeveer 20% van de bevolking. De aanschaf van deze vaccins wordt gecoördineerd door het Bosnische Ministerie van Burgerzaken.

Corona in Bosnië
Schuiven naar boven