Terugblik op het vakantieproject 2023

Van 10 tot en met 25 juni 2023 hebben we 28 kinderen uit de regio rondom de dorpen Srednje, Opara, Novi Travnic en Kaćuni voor het vakantieproject. Dit bericht is een korte terugblik op het vakantieproject 2023. Als stichting kunnen wij terug kijken op een geslaagd vakantieproject. Zoals ieder jaar hebben we de begeleidsters, kinderen en gastouders gevraagd om doormiddel van een vragenlijst de vakantie te evalueren. Ook hebben we het vakantieproject op donderdag 29 juni nog met de gastouders geëvalueerd op de evaluatieavond.

Terugblik door de kinderen

De evaluatie van de kinderen is afgenomen tijdens de busrit terug naar Bosnië door de begeleidsters. De vragenlijst is in het Engels opgesteld en de begeleidsters hebben tijdens het afnemen de vragen in het Bosnisch aan de kinderen voorgelegd om vervolgens de antwoorden in vertaling weergegeven op de formulieren. De interpretatie van de vragen en de antwoorden door de begeleidsters kan zodoende enige invloed hebben gehad op de antwoorden.

De kinderen hebben de Efteling de leukste activiteit gevonden

De evaluatie van de kinderen was zeer positief. De kinderen hebben aangeven dat ze een zeer leuke vakantie hebben gehad die voor hen bijna allemaal beter was dan verwacht. De kinderen hebben de Efteling het allerleukst gevonden, maar ook Hullie in Uden en Bingo worden genoemd als de leukste activiteit.

Over het verblijf bij de gastgezinnen zijn de kinderen ook zeer positief. Ze geven aan dat ze zich op hun gemak gevoeld bij de gastgezinnen en goed hebben geslapen en gegeten. De kinderen geven aan dat de gastgezinnen zeer aardig voor ze zijn geweest. Ook geven veel kinderen aan dat ze alles wat ze bij de gastgezinnen hebben meegemaakt leuk hebben gevonden.

Ieder jaar stellen we de kinderen ook de vraag of ze, als ze zouden kunnen kiezen, met hun familie in Nederland of in Bosnië zouden willen wonen. Veruit de meeste kinderen geven aan dat ze in dat geval in Bosnië zouden willen blijven wonen. Ondanks dat de kinderen een geweldige tijd hebben gehad en beeld hebben gekregen van het leven in Nederland, leidt de vakantie er niet toe dat de kinderen niet terug willen naar hun thuisland.

Terugblik door de gastouders

Na afloop van het vakantieproject hebben we, zoals ieder jaar, de gastouders gevraagd een vragenlijst. Uit de evaluatie van de gastouders zijn ook enkele praktische actiepunten gekomen die natuurlijk worden opgepakt. Over de selectie van de kinderen geven ook veruit de meeste gastouders ook aan dat zij positief zijn, geen enkel gastgezin is negatief over de selectie van de kinderen. Hieronder volgt een korte beschrijving van de terugblik op het vakantieproject 2023 op basis van de vragenlijsten van de gastfamilies.

Veel gastouders geven aan dat het vakantieproject een positieve invloed heeft gehad op hun gezinsleven. Foto gemaakt tijdens het afscheid.

Veel gastouders geven aan dat het vakantieproject een positieve invloed heeft gehad op hun gezinsleven en leerzaam is geweest. Enkele gastouders geven aan dat de combinatie werk/privé en het opvangen van de kinderen soms pittig was. Ook geven zij aan dat de activiteiten die de stichting organiseert daarbij ontlastend werken. De gastgezinnen geven aan dat hun omgeving enthousiast en positief reageerde.

De gastouders geven aan dat het vakantieproject in hun ogen een positieve invloed heeft gehad op de Bosnische kinderen. Gedurende het vakantieproject hebben de kinderen bij dertien gastgezinnen in Nederland verbleven. Veruit de meeste gastouders geven aan geen problemen te hebben gehad in de communicatie met de kinderen. Dit geven zij aan ondanks dat slechts een klein deel van de gastouders een Bosnische achtergrond heeft en de taal spreekt. Enkele gastgezinnen geven aan soms moeite te hebben gehad met de communicatie. Zij geven echter aan dit te hebben opgelost doormiddel van Google Translate en telefonisch contact met de begeleidsters die gedurende het project 24 uur per dag bereikbaar waren. Over de begeleidsters van afgelopen jaar zijn de gastouders zeer positief.

Terugblik op het vakantieproject 2023

Eén gedachte over “Terugblik op het vakantieproject 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven