Geeft u 2 kinderen de vakantie van hun leven?

Van zondag 9 tot 29 juni a.s. komen hopelijk 42 arme Bosnische kinderen naar het Land van Maas en Waal om hier de “vakantie van hun leven” te beleven. Stichting Kinderhulp Bosnië heeft nog dringend gastgezinnen nodig om dat mogelijk te maken. Als wij niet voldoende gastgezinnen vinden zullen wij helaas kinderen die er op rekenen eindelijk een keer op vakantie te kunnen gaan moeten teleur stellen! Daarom doen wij een beroep op u: als het enigszins mogelijk is stelt u zich dan beschikbaar als gastgezin!

Een gastgezin hoeft niets speciaals te doen, want de kinderen ervaren het wonen in een doorsnee Nederlands huis, speelgoed, ruimte om te spelen, fietsen, maar vooral het “gewone” gezinsleven als iets buitengewoons. Dat alleen al bezorgt hen de tijd van hun leven. Ook voor u en vooral uw kinderen is dat een zeer dankbare ervaring.

Misschien twijfelt u of u wel geschikt bent als gastgezin, maar ieder “gewoon” Nederlands gezin is geschikt als gastgezin. Ook een ouder echtpaar, waarvan de kinderen uit huis zijn, is bijzonder geschikt.

Stichting Kinderhulp Bosniё verzorgt tijdens het verblijf 2-3 x per week een activiteit, meestal in de vorm van een dagprogramma. Ook is 24 uur per dag begeleiding uit Bosnië beschikbaar die indien nodig als tolk fungeert of samen met het bestuur van de stichting kleine of grote problemen helpt op te lossen.  Als u een dag “klem” zit of gewoon “vrij” wil hebben kan Stichting Kinderhulp Bosnië altijd en zonder problemen regelen dat de kinderen een dag elders spelen. Ook kunt u onderling met een ander gastgezin daarover een afspraak maken.

De kinderen die naar Nederland komen hebben het enorm moeilijk. Ieder gezin heeft tijdens de oorlog in Bosniё naaste familieleden verloren. Naast de trauma’s, die de mensen bijna zonder hulp maar moeten zien te verwerken, is er ook een grote werkloosheid, met armoede als gevolg. 

Een onderbreking van de uitzichtloze situatie voor de kinderen uit dergelijke gezinnen is van groot belang voor hun toekomst. Met een drie weken durende vakantie beleven deze kinderen letterlijk een onvergetelijke tijd. Zij zullen zich hun gastgezin en hun tijd in Nederland altijd blijven herinneren. En niet alleen de kinderen, maar ook hun ouders en andere familieleden in Bosnië vinden het geweldig wat het gastgezin voor hen heeft gedaan.

Na contact via de mail of telefoon wordt een afspraak met u gemaakt voor een huisbezoek van 2 bestuursleden van Stichting Kinderhulp Bosnië. Tijdens dit bezoek wordt de gang van zaken rond het verblijf van de kinderen toegelicht en kunt u alle bij u opkomende vragen stellen. Pas na dit bezoek besluit u definitief of u gastgezin wil worden.

Informatie

Voor informatie kunt u contact opnemen met Amela Tatarević, tel. 06-49944317 of mailen naar: kinderhulpbosnie@hotmail.com.

Geeft u 2 kinderen de vakantie van hun leven?
Schuiven naar boven